Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης βράβευσε την κα Μυρσίνη Μαλακού για την 25νταχρονη παρουσία της στις Πρέσπες


alt
Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) απένειμε, την Τετάρτη 22 Μαΐου, το βραβείο «Βύρων Αντίπας» 2013 στην κα Μυρσίνη Μαλακού, διευθύντρια της Εταιρείας Προστασίας Πρεσπών (ΕΠΠ), σε αναγνώριση του εικοσιπεντάχρονου έργου της για την προστασία της φύσης και τη στήριξη της κοινωνίας της Πρέσπας.
Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, ο Πρόεδρος της ΕΕΠΦ κος Νίκος Πέτρου, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική φύση και τόνισε τον ιδιαίτερο ρόλο που μπορούν να παίξουν οι περιβαλλοντικές ΜΚΟ και την ανάγκη συνεργασίας με τους ντόπιους κατοίκους για την προστασία του περιβάλλοντος. Τόνισε επίσης ότι η προστασία και η βιώσιμη αξιοποίηση των φυσικών πόρων μπορούν να συμβάλλουν στην έξοδο από την κρίση, ενισχύοντας ταυτόχρονα τις τοπικές κοινωνίες και περιορίζοντας την εγκατάλειψη της υπαίθρου
Αναφερόμενος στο έργο της βραβευόμενης είπε: «Από την αρχή η φιλοσοφία της Εταιρείας Προστασίας Πρεσπών ήταν, και παραμένει, ότι δεν μπορεί να υπάρξει προστασία και ορθή διαχείριση των φυσικών πόρων χωρίς την ενεργό συμμετοχή των ντόπιων, ιδιαίτερα σε μια απομονωμένη περιοχή όπως η ακριτική Πρέσπα. Το έργο της ΕΠΠ είναι μεγάλο και σημαντικό, και σίγουρα είναι συνολικό αποτέλεσμα σκληρού και επίμονου μόχθου πολλών ανθρώπων. Και η καλύτερη όμως ορχήστρα δεν μπορεί να αποδώσει χωρίς τον κατάλληλο μαέστρο. Τον απαιτητικό αυτό ρόλο, το ρόλο της διευθύντριας της ΕΠΠ, καλύπτει επάξια από το 1991 η βραβευόμενη σήμερα Μυρσίνη Μαλακού. Παιδί και αυτή της ΕΕΠΦ μια και, όπως συχνά λέει, η υποστήριξη του Βύρωνα Αντίπα ήταν καθοριστική στα πρώτα χρόνια της καριέρας της. Η Μυρσίνη έφτασε στην Πρέσπα το 1987, και αγάπησε τόσο τον τόπο, τη Φύση και τους ανθρώπους του, ώστε να τους αφιερώσει τη ζωή της. Για την 25ντάχρονη παρουσία της εκεί, για την αφοσίωση τη σκληρή δουλειά και την αποτελεσματικότητά της, τη Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΠΦ αποφάσισε ομόφωνα να της απονείμει το βραβείο Αντίπα».  

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΕΣΠΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου