Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013




ΕΤΗΣΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΝΕΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ!!!  



2008 «Καραβάνι Πολιτισμού μέσα από Σύνορα»
Image 
Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και το καλοκαίρι που μας πέρασε, οργανώσαμε στην Πρέσπα μια ανταλλαγή νέων στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση», Δράση1 σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νεολαίας  και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η ανταλλαγή πραγματοποιήθηκε από 9 έως 21 Ιουλίου και συμμετείχαν σε αυτή 30 νέοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, την Πορτογαλία και τη Σουηδία. Μαζί, πέρασαν 10 μέρες μαθαίνοντας ζογκλερικά, μουσική, χορό και θέατρο και δημιούργησαν μια παράσταση με θέμα την απομόνωση.
Ίσως τους είδατε στις πλατείες του Λαιμού, του Άγιου Γερμανού, της Καλλιθέας, του Λευκώνα του Βροντερού και της Μικρολίμνης. Ήταν εκεί κάθε απόγευμα από τις 17 έως τις 20 Ιουλίου, παίζοντας με τα παιδιά, βάφοντας τα πρόσωπά τους και χαρίζοντας τους ζωάκια και λουλούδια από μπαλόνια. Και το βράδυ, έδιναν παράσταση γύρω από ένα πολύχρωμο αερόστατο όλοι μαζί, ξυλοπόδαροι, χορευτές, ζογκλέρ και κλόουν που έπαιζαν θέατρο, χόρευαν ή τραγουδούσαν με τη βοήθεια των ήχων μιας κιθάρας.
Βρίσκονταν όλοι εκεί για εσάς και θέλησαν να χορέψουν μαζί σας μια χορογραφία εμπνευσμένη από την Πρέσπα και τους ανθρώπους της!
Τώρα πια έχουν φύγει, αλλά σίγουρα, το επόμενο καλοκαίρι η Πρέσπα θα γεμίσει και πάλι από παιδιά από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες που έρχονται για να σας γνωρίσουν και να διασκεδάσουν μαζί σας!
Συμμετοχές: Τουρκία, Πορτογαλία, Πολωνία, Σουηδία, Ρουμανία, Ελλάδα

 ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ διεθνής ανταλλαγή νέων


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου